2012. november 26., hétfő

592

A hét kutyája:
A francia bulldog
Kis testű, mindössze 8-14 kg súlyú. Feje leginkább a denevéréhez hasonlítható. "Kicsi a bors, de erős" - legalábbis ezt a látszatot kelti. Rövid és zömök kutya, mégis formás, ha nagysága arányban van súlyával. Feje erőteljes, széles, tompa orrú pofákkal és álló fülekkel. Testarányai miatt sajnos a problémás fajták közé tartozik, nagy feje, keskeny medencéje miatt szinte csak császármetszéssel ellik és sok bulldog  nehéz légzésben, horkolásban szenved, valamint érzékeny a melegre. A szemét és az orr-redőit tisztán kell tartani, és szőrének renszeres ápolásáról sem feledkezhetünk meg. Színe: fakó, csíkos vagy fehér csíkos foltokkal.
A francia bulldog a környezeti hatásokkal szemben igen érzékeny,ezért tartani csak lakásban ajánlott. Jó jelzőkutya, bár manapság kizárólag kedvtelésből tartják. Ragaszkodó természetű, jó őrző hajlamú, játékos.
A francia bulldog intelligens, kedves és gyengéd kutyafajta. Szelíd, barátságos, gyerekek mellé tökéletesválasztás. Szeret sétálni, a természetben lenni, de nem kimondottan nagy mozgásigényű. Keveset ugat, így társasházban is nyugodtan tartható, nem lesz rá a szomszédoknak panasza.

http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/francia-bulldog-kutyafajta-buldog/2068/

591


A testvérek közötti konfliktusok sokkal jobban el tudnak mérgesedni, mint a baráti kapcsolatok. Ugyanakkor a legdurvább sérelmeket is könnyebben megbocsátják egymásnak, és hamarabb elfelejtik, elvégre a vér nem válik vízzé.

590


A fiatal nő elment mellettem a hóesésben, és reám mosolygott. A mosolyt köszönettel fogadtam, elvittem magammal, s egy ideig vigyáztam reá, hogy el ne olvadjon. Havas mosoly volt és lassan olvadt. A végén mindössze valami kevés nedvesség maradt belőle a lélekben; apró tócsa, nem nagyobb, mint egy könnycsepp.

589


Tudod, nekem is fáj az élet.
DE... 
 mosolygok ha félek,
 nevetek ha fáj,
 és szeretek ha bánt...

588


Aki más életébe napfényt csempész, maga is sütkérezik benne.

587


Nem tudom, hogy mikor férkőztél be a 

szívembe, de azt érzem, hogy jó mélyre 
ástad magad.

586

Félek rá írni, mert nem tudom, hogy

olyankor örül-e, vagy 

azt gondolja, 'jajj nee.. megint rám 

írt'

                                         
!!!!!!!!

585


Az egyetlen dolog ami még nehezebb , mint elsétálni, az az,hogy ne nézz vissza...

584


Ha a történeted része kell, hogy legyek, akkor egy napon visszatérsz!

583

Úgysem moshatod le már, mit az élet rád tetovált.

582

Ez az életem apró képekben. Sok mindent kihagytam, sok mindent megtettem. Barátokat szereztem, elvesztettem, de az igaziak kiálltak mellettem!

581

Tudod mi a szívás? Nézni, ahogy a kedves, törődő embereket átvágják, és nézni, ahogy a seggfejek pedig mindent megkapnak, amit csak akarnak.