2013. augusztus 7., szerda

1111

Hogy is volt a Kis hercegben? - A felnőttek maguktól soha semmit nem értenek meg. A gyermekeknek pedig fárasztó mindent újra meg újra megmagyarázni nekik.

1110

A tragédiák hozzátartoznak az élethez. Tragédia? És akkor mivan? Hagyjuk abba? Dobjuk be a törölközőt? Hát nem! Ha úgy érzed, hogy kész, a szíved megszakad, akkor is harcolnod kell, de állatira, hogy érezd életben vagy. Szenvedsz, fáj, hát ilyen az élet. Összezavarodtál és félsz? Helyes. Legalább valami mindig eszedbe juttatja, hogy valahol a jövőben vár rád valami jó, amiért érdemes harcolni.

1109

Nincs az a magánélet, ami ne lenne leleplezhető. A civilizált világban nem lehet titkot tartani. A társadalom olyan, mint valami álarcos bál, ahol mindenki eltitkolja az igazi személyiségét, de rejtőzködés közben lelepleződünk.

1108

Az idő mindent elsodor, akár tetszik nekünk, akár nem. Az idő mindent maga alá gyűr és végül nem marad más, mint a sötétség. Néha rátalálunk valakire ebben a sötétségben, aztán újra elveszítjük őket, visszahullanak oda, ahonnan érkeztek.