2012. november 26., hétfő

592

A hét kutyája:
A francia bulldog
Kis testű, mindössze 8-14 kg súlyú. Feje leginkább a denevéréhez hasonlítható. "Kicsi a bors, de erős" - legalábbis ezt a látszatot kelti. Rövid és zömök kutya, mégis formás, ha nagysága arányban van súlyával. Feje erőteljes, széles, tompa orrú pofákkal és álló fülekkel. Testarányai miatt sajnos a problémás fajták közé tartozik, nagy feje, keskeny medencéje miatt szinte csak császármetszéssel ellik és sok bulldog  nehéz légzésben, horkolásban szenved, valamint érzékeny a melegre. A szemét és az orr-redőit tisztán kell tartani, és szőrének renszeres ápolásáról sem feledkezhetünk meg. Színe: fakó, csíkos vagy fehér csíkos foltokkal.
A francia bulldog a környezeti hatásokkal szemben igen érzékeny,ezért tartani csak lakásban ajánlott. Jó jelzőkutya, bár manapság kizárólag kedvtelésből tartják. Ragaszkodó természetű, jó őrző hajlamú, játékos.
A francia bulldog intelligens, kedves és gyengéd kutyafajta. Szelíd, barátságos, gyerekek mellé tökéletesválasztás. Szeret sétálni, a természetben lenni, de nem kimondottan nagy mozgásigényű. Keveset ugat, így társasházban is nyugodtan tartható, nem lesz rá a szomszédoknak panasza.

http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/francia-bulldog-kutyafajta-buldog/2068/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése