2012. november 11., vasárnap

408

Ki-ki saját magának az ördöge, és saját maga csinál az életéből poklot.

407

vettem egy mély levegőt, és meghoztam életem legnehezebb döntését. elsétáltam..

406

Csontdaráló

(The Longest Yard)



Így fest az amerikai álom, ha Adam Sandler alakítja a főszerepet. "

Egy sztársportoló is kerülhet nagyon mélyre. Ennél mélyebbre azonban biztosan nem. Paul Crewe (Adam Sandler) egykor az amerikaifoci bajnokság ünnepelt játékosa volt, ma csak egy a rabok között: igazi nehézfiúkkal összezárva tölti mindennapjait az USA egyik legjobban őrzött, legrosszabb körülmények között fenntartott börtönében. Ám a fegyencek között akad egy régi ismerős: egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató bíztatására a rabok edzeni kezdenek, és a szedett-vedett társaság hamarosan kihívhatja legnagyobb ellenfelét: az őrök válogatottját. A pályára kifutó csapatok mindennél jobban gyűlölik egymást. Eddig sem vigyáztak a másik testi épségére. Ami most a pályán folyik félig játék... félig van egy másik, kimondatlan célja is: a játékosoknak, a bíróknak és a börtönigazgatónak is

http://www.port.hu/csontdaralo_the_longest_yard/pls/fi/films.film_page?i_film_id=69958

405

egy mosoly, amit kéretlenül, önzetlenül adnak, megváltoztathatja a napodat. akár az egész életedet is.

404

de mikor utoljára érintett, ölelt és csókolt, azt nem felejted el, egyetlen percet sem felejtesz el abból, amit együtt töltöttetek. és, ha csak rövid időre is, de a tiéd volt, még ha nem is egészen, de bele sem gondoltál, hogy ez az utolsó csók, az utolsó ölelés. talán akkor jobban magadhoz szorítod, vagy hevesebben csókolod meg, ha tudod, hogy ez az utolsó alkalom..

403

tudod.. utállak. utállak, mert elfelejtettél. és tudod.. sohasem fogok megbocsátani. nem bocsátom meg, hogy hiányoztál.

402


Van, aki saját bilincseit nem tudja kioldani, de a barátja számára mégis megváltó.

401

a lányok bonyolultak. a hozzájuk járó használati utasítás 800 oldal, amiből legalább négy fejezet hiányzik, rosszul van fordítva, és alig érthető.




400

kevés vagy Ádám! nálam van az alma. mit ér a kígyód, ha nulla a hatalma?! ma éjjel végre győzni fog a nőnem. beléphet bárki a partyra, csak ők nem. :)

399

Egy ölelés sokkal többet jelent két test érintkezésénél. egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád, el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen, ahol megértenek. a hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk valakit, egy nappal meghosszabbodik az életünk.

398

Létezik másfajta szeretet is. olyan, amitől elég erőt kapsz, hogy több legyél és ne kevesebb. amitől úgy érzed, semmi sem lehetetlen. azt akarom, hogy tudd, van ilyen, és várd ki, amíg rátalálsz. ne érd be ennél kevesebbel! 

397

mondj igent. (...) akkor is, ha belehalsz a félelembe, akkor is, ha aztán megbánod, mert azt is csak bánnád életed végéig, ha nemet mondanál.

396

nem értelek... és már belefáradtam abba, hogy folyton erre gondolok. épp ezért engedlek el, azzal a szürke, semmilyen érzéssel, hogy valamikor a szívem közepén voltál, most pedig ott kuporogsz a legszélén, és már csak kapaszkodni sincs kedved...

395

A múltunk tükrei vagyunk, valljuk. pedig csak ki kell tartani. erősnek kell lenni. mint a fáknak. átvészelni a telet. majdnem megsemmisülni a fagyban. majd mikor már minden olyan távolinak és lehetetlennek tűnik, akkor virágot bontani. pedig nekünk nem is kellene várni tavaszig.