2012. december 11., kedd

754

A hét kutyája
A westie
west highland white terrier, westie, kutya
A west highland white terrier, vagy egyszerűen csak Westie apró termetével és fehér bundácskájával azonnal magára vonzza a tekintetet. Hazájában, Skóciában kezdetben róka- és borzvadászatra alkalmazták, mára azonban elképesztő karriert futott be.
A west highland white terrier jó természetű, játékos, könnyen idomítható, szófogadó, de a terrierek makacssága rá is jellemző. Az idegenekkel szemben barátságos, a gyerekekkel jól kijön. Élettel teli, bohókás és nagyon kedves, ám néha kissé önző és csökönyös. Dominanciára való hajlamát nem fizikai küzdelem árán érvényesíti, kerüli a más kutyákkal való konfliktusokat, a józan gondolkodás és jól nevelt viselkedés elsajátításához azonban következetes nevelést igényel. Engedelmességre a westie-ket is nevelni kell, ezt leginkább akkor látjuk be, amikor összeakadunk egy macskával: az apró termetű jószág engedve ősi vadászösztönétől hajtva fénysebességgel ered a nyomába. Ugyanígy a baromfiudvar lakói, vagy a kisrágcsálók sincsenek biztonságban a független, villámgyors kiskutyától, és az azonos nemű ebeknek könnyen nekiugrik. Ezt a kellemetlen, és néha önveszélyes viselkedését szocializációval és következetes neveléssel azonban orvosolhatjuk.
http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/feher-westie-west-highland-white-terrier/2537/

753








Érzem, hogy szét hullok már, de te össze rakhatnál...

752

Ha nem bírod elviselni a választ, akkor ne tedd fel a kérdést. 

751

Az élet szép, de élni tudni kell..az élet egy harc, s benne győzni kell.

750

Szerelmes lenni valakibe, aki még azt sem tudja, hogy létezel, nem a legrosszabb dolog a világon. Ami azt illeti, olyan, mint amikor az ember bead egy dolgozatot, ami tutira egyes, de egy ideig még nem javítják ki - az a fajta nyugalom, amikor még nem utasítottak vissza, de tudod, hogy hamarosan be fog következni...

749

A bizalom olyan, mint a papír. Ha egyszer összemorzsolódott sosem lesz újra tökéletes.

748

Minél nagyobb a szerelem, annál nagyobb a csalódás.

747

Sokszor voltunk már azon a ponton, amikor az út végéhez értünk, de az élet, ha úttalanul is, mindig tovább sodort bennünket.

746

Letagadhatatlan az az érzés, amikor valakihez kimondhatatlanul és leírhatatlanul vonzódsz.

745

 a "jól vagyok" igazi jelentése: "szükségem van egy ölelésre,és valakire akivel beszélhetek."

744

Csalódni kell,hogy boldogok lehessünk,gyűlölni tudni,hogy újra szeressünk.Kell tudni zokogni meg sírni,valakit megunni aztán visszahívni.Csalódni százszor,csalódni ezerszer,hogy boldogok lehessünk egyetlen egyszer!

743

Ő boldog nélkülem, én meg úgy teszek, mintha az volnék.. 

742

Amikor még nem is tudtam a létezésedről, a legnagyobb gondjaim a legkisebbek voltak. Most meg, tudod. Megismertelek...