2012. november 5., hétfő

288


Igen, jól vagyok, ne aggódj miattam,
csak akkor fáj ha lélegzem..

287


Ha sohasem kockáztatsz, kihagyod
a legjobb dolgokat az életben!

286


Ha egy férfi meg akarja szerezni egy nő
szívét,
előbb használnia kell a sajátját.

285

Valami új!!
Minden héten bemutatok nektek egy kutyafajtát!
Kezdjük rögtön az egyik nagy kedvencemmel
                 Az angol cocker Spániel! -el

A cocker spániel mind városi, mind vidéki társként 1945 óta vált a kutyaszerető emberek nagy kedvencévé. Nem is csoda, hiszen a cockerek bájosan sóvárgó tekintetükkel, vidámságukkal, gazdijukhoz való ragaszkodásukkal mindenkit levesznek a lábukról. A cocker spániel szomorkás tekintete mögött egy szeretetre méltó, mindig vidám kiskutya lapul. Tömör, izmos testével minden környezetben otthonosan mozog - feltéve, ha megfelelő kiképzésben részesült. Mindig kész gazdája kedvére tenni, és a legtöbb tevékenységben örömét leli.Imád labdázni, sétálni-futni-rohanni, vadászni, úszni, nassolni, na és imádja, ha kényeztetik. 

A családban: Közepes termete miatt könnyen kezelhető, kényelmesen elfér a kocsiban is, utazni egyenesen imád. Házőrző kutyaként örömmel jelzi az idegenek érkeztét. Nem az a fajta, akit hosszú időn át magára lehet hagyni, ha egy mód van, rá ne hagyják őt egész napra egyedül. Ellenkező esetben főleg a kölykök hajlamosak rombolásra, ezt-azt összerágnak, szétcincálnak dolgokat, stb... Pontosan úgy kell őket is kezelni, mint saját gyermekeinket: nevelni, tanítani, dicsérni kell őket!

http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/angol-cocker-spaniel/2225/

284

Azelőtt nem tudtam így örülni a világnak. Más dolgom volt, másra figyeltem. Egy emberre figyeltem, nem értem reá a világgal törődni. Aztán
elvesztettem az embert, és kaptam helyette egy világot.

283


Felébredtem reggel, könnyes szemekkel.. Néhány könnycsepp végig folyt az arcomon.Tudtam, hogy újra veled álmodtam.

282


A legnagyobb hiba amit életed során elkövetsz az,
ha állandóan attól félsz,hogy elkövetsz egyet.

281

"Sokszor művel balgaságot az ész,
Ha külsőből belsőt ítélni kész."

280


Tudod, az első pofon a legnagyobb,aztán a többit
lassan megszokod.

279


Nem vagyok egyszerű! Csalódtam már olyan emberben, akiben teljesen megbíztam! Nevettem már a könnyeken és könnyeztem a saját nevetésemen! Ütöttek, álltam, rúgtak tovább tűrtem és nem ejtett rajtam sebet egyetlen pofon sem! Kitéptem a szívem, és oda adtam annak aki nem érdemelte meg! Máskor olyan elől zártam el azt, aki mindent megtenne értem! Megtanultam megbocsájtani a megbocsájthatatlant és elfelejtettem amit más soha nem lenne képes! Segítettem a legrosszabb ellenségemen, de rajtam nem segített senki! Tanultam, és megbuktam, felálltam aztán újra földre rogytam! Éltem az életem, máskor temettem a lényem! Mégis itt vagyok! Készen arra, hogy megmutassam az élet lehet bármily kemény, igen is érdemes végigcsinálni!

278


Akarom, hogy újból égjen, ugyanaz a tűz, mint régen.

277


Van egy mondat, ami még a ‘már nem szeretlek’-nél is sokkal fájóbb tud lenni: a ‘nem bízom benned’. Az elsőnek valaki máshoz van köze, s mint tudjuk, a szív döntéseit nem lehet megkérdőjelezni. A másodiknak viszont kizárólag Te vagy az oka.. ráadásul ilyenkor nem csak Neki okozol csalódást, hanem ezzel együtt magadnak is.

276


Egész életemben azt akartam, hogy büszke legyél rám. Minden döntésemnél, minden sikeremnél és minden kudarcomnál az jutott eszembe: vajon most mit gondolhatsz rólam? Hidd el, próbáltam jól csinálni a dolgokat. Tudom, mi az élet, és most már tudom, mire vagyok képes. Azt is tudom, milyen igazságosnak lenni, mi a helyes, és mi a tiszteletreméltó. Hogy akarom-e, hogy elfogadd ezt, támogass és büszke légy rám emiatt? Igen, persze hogy akarom. De ha nem akarsz az lenni, és nem fogadod el a döntéseim, akkor azt hiszem az lesz a legjobb, ha most találkozunk utoljára.

275


Ha valaki azt akarja, hogy jelen legyél az életében, akkor az helyet csinál neked benne és nem neked kell kiharcolnod azt. Ha olykor megbánt téged, nem indokot keres a tettére, hanem bocsánatot kér. Ne fuss felesleges köröket olyasvalakivel, aki nem ismer el téged, és ne feledd: akinek fontos vagy, nem csak akkor áll melletted, amikor a legjobb formádat hozod, hanem akkor is, amikor a legrosszabb passzban vagy!

274


Nem vagyok agresszív,de téged mosolyogva tépnélek szét.

273


Hiszem, hogy mindannyian okkal érkeztünk erre a világra, hogy minden életnek célja van. Nevetni születtünk, vagy hogy megcsókoljuk azt, akit igazán szívből szeretünk. Hogy kacagjunk, mosolyogjunk, sírjunk.. túllépjünk és túléljünk - elfogadva a rosszat. Nem kell felejteni, de tovább kell lépni, menni előre, jobbra vagy balra, bármerre! Csak menni. A saját utad Te csinálod magadnak, és Te döntöd el, hogy miből építed. Én szeretetből akarom és bátorságból. Meg akarok élni minden pillanatot, amit az élet ad. A legjobb tanács, amit adhatok Neked, csak ennyi: szeress, nevess, láss, élj - és soha ne veszítsd el a reményt.

272


Reggelizz, ne háborúzz,igyál teát vagy narancsdzsúszt,egyél kiflit vagy kalácsot,ezzel váltsd meg a világot!

271

Kicsit szomorkás a hangulatom máma,kicsit belém szállt a boldogtalanság.

270


Sosem tudhatod, hogy ki gondol rád elalvás előtt..

269


Mindig is álmodozó voltam, és az is maradok, még akkor is, ha tudom hogy lesznek olyan idők, mikor ez az élet nevű dolog majd térdre kényszerít.

268


Az élet néha annyira kiábrándító; lehet hogy eléred a szivárvány végét, de az aranyat addigra már a koboldok ellopták.