2012. november 12., hétfő

421

A hét kutyája
a másik nagy kedvencem:

A berni pásztor!!

Szeret játszani, fogékony, nagyon ragaszkodó típus. Azt is megérzi, ha rossz kedve van a gazdinak. Ilyenkor labdázzunk vele kicsit és mindjárt jobb kedvre derülünk.





 A kutyák értékét évszázadokon keresztül kizárólag a használhatóságuk határozta meg. Nem számított, hogy milyen volt a színük, a rajzolatuk, egyetlen szempont volt: a használhatóság. Ennek vetettek alá mindent, és a szigorú szelekciónak köszönhetően a fontos tulajdonságok egyre mélyebben rögződtek a fajtában. A fajta még ma is őrzi a jó parasztkutya jellemzőit. Területét, gazdáját ösztönösen védi, erre nem kell tanítani. Ha idegen érkezik a házhoz, figyeli, hogyan fogadja a gazda és ennek megfelelően reagál ő is. Nem ugatós vagy vad, de határozott és félelmet nem ismer. Nem egygazdás, inkább igazi családi kutya, aki szereti a társaságot, szeret mindig ott lenni, ahol történik valami. A harmonikus külsőt, a szép szőrzetet, a szabályos, szimmetrikus eloszlású rajzolatot és a szép árnyalatú színeket már tudatosan alakították a tenyésztők.
http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/berni-pasztorkutya/39/

420

Mindennap többször megnézem az adatlapod,miközben rettegek, hogy esetleg írtál más lánynak is. igen, mindennap végignézem a képeidet, miközben azon mosolygok, hogy mennyire tökéletes vagy úgy,ahogy vagy. vannak olyan
napok, amikor megbántasz, és megpróbálom elhitetni magammal, hogy nem kellesz nekem. viszont vannak olyan napok is, amikor ha rád gondolok, szívem összeszorul, lábaim elkezdenek remegni, önkéntelenül elmosolyodok, szemeim elkezdenek csillogni, és ha bárki megkérdezné, hogy mit érzek irántad, csak annyit tudnék mondani: Mindennél Jobban Szeretem Őt

419

Menj el, és soha többet ne is gyere vissza az életembe, mert amióta ismerlek, pokol az életem, és epekedve várom azt a pillanatot, amikor elém állsz, átölelsz, és megcsókolsz, és arra kérsz, hogy maradjak mindig melletted. De ez a pillanat soha nem jön el.

418

szoktál néha egy képet nézegetni magadról, és meglátni egy idegent a háttérben? elgondolkoztál már, vajon hány idegennek vannak képei rólad? más emberek életének mennyi pillanatának lettünk részesei? csak gondolj bele. lehet hogy valaki életének fontos része vagy, úgy, hogy nem is tudsz róla!

417



Ha nem tudsz választani két ember között, kérdezd meg magadtól: kinek mondanád azt,hogy:
hiányozni fogsz.. 
és kinek azt, hogy: 

könyörgöm ne menj el!

416

nézd ezt a lányt. távolról szánalmasnak tűnhet. minden buliban más pasival látod, de ha közelebb merészkedsz hozzá, látod rajta azt a fájdalmat, amit az élet okozott neki. a legtöbb dologért magát hibáztatta, és ezt tette őt tönkre. belülről teljesen meghalt. nem mer már senkihez kötődni. pedig soha nem volt nagy elvárása, csak egy dolgot kért, hogy szívből szeressék.

415

te és én nem vagyunk egyformák. más világban élünk, mégis te tanítottad meg nekem, mi az igaz szerelem. te mutattad meg, mit jelent törődni valakivel, és ettől én jobb ember lettem. szeretném, ha ezt tudnád. nincs bennem keserűség a történtek miatt. ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy ami köztünk volt, igazi volt, és örülök, hogy legalább egy kis időre együtt lehettünk. talán egy pillanatra te is ezt érzed majd, visszamosolyogsz, és gyönyörűséggel őrzöd meg közös emlékeinket.

414

az első szerelem mindig nyomot hagy a szívekben, mondják. én már tudom, hogy valóban így van. még azt is mondják, hogy az első szerelemtől való elválás nehéz. nem.. épp az a nehéz, hogy sohasem válsz el.. a szíved mindig felé húz, de nem szabad már úgy gondolni rá..

413

nem érdekel már senki, nem akarom tudni.. ha valaki elesett abba már nem kell belerúgni..

412

hogyha egyszer levennénk az álarcot, kiderülne, hogy nincs más dolgunk a világban, mint megfogni egymás kezét.

411

valakinek mindig fáj. vagy te törsz össze, vagy összetörsz valaki mást. egy olyan embert, aki jobbat érdemel. tudod, hogy mit érez, hisz te is voltál ilyen helyzetben. szemét dögnek érzed magad, egy senkinek.
 tehetetlen vagy, a bűntudat szétfeszíti a testedet. könnyek záporoznak arcodról, de később elapadnak. gyűlölöd magad. gyűlölöd, hogy mostantól együtt kell élned ezzel. elgondolkodsz azon, vajon ő is így tépelődött-e, mielőtt összetört téged. te akkor válaszokat akartál, de nem kaptál. most válaszokat akarsz adni, de nem tudsz. valakinek mindig fáj. talán mindenkinek.

410

nem azért bocsájtunk meg, mert aki megbántott ezt érdemli, hanem azért, mert nem akarunk fájdalmat okozni magunknak, valahányszor eszünkbe jut, mit művelt velünk.

409

hidd el sajnálom, hogy nem lehetek veled, hogy nem állhatok melletted és nem foghatom kezed, hogy nem segíthetek mikor nem leled a helyed, és, hogy máshol vagyok most is, mikor kinyitod a szemed.