2012. október 23., kedd

32


31

Remény. Az egyetlen dolog, ami erősebb a félelemnél.

30

Nem attól jó ember valaki, meg jó fej, hogy nem esik soha kísértésbe és nem követ el hibákat, hanem, hogy képes legyőzni saját magát és jó döntést hozni.

29


"A 15 éves Amanda Todd azután ölte meg magát, hogy szeptember elején egy, a YouTube-ra feltöltött videóban mesélte el, hogyan szekálták, zaklatták és alázták az interneten keresztül, valamint iskolájában. "


A felvételen a lány nem beszél, csak kis táblákra írt mondatokkal mondja el szívszorító történetét szenvedéséről, amelyet „barátai” és iskolatársai okoztak. Elmondása szerint szekálása azután kezdődött, hogy egyik szokásos internetes videocsevegés közben egy fiú rávette arra, hogy mutassa meg a kamerának a melleit. Egy évvel később a fiú újra jelentkezett, majd a lány összes ismerősének elküldte a róla készített meztelen felvételt. A lány ezt úgy tudta meg, hogy egy hajnalban a rendőrség kopogott be hozzá a hírrel.
Amanda Toddot a többszöri iskolaváltások sem mentették meg zaklatóitól, akik követték őt, és újonnan szerzett barátainak is elküldték a róla készített felvételt, majd egy Facebook-oldalt is létrehoztak, ahol profilképnek a kérdéses felvételt tették fel. Ezen felül még iskolája, és ötven nézelődő előtt csoportosan meg is verték. Ezután fehérítőt ivott, hogy megölje magát. Akkor még sikerült megmenteni az életét.
A lány anyja  elmondta: azt szeretné, ha a lánya által készített videó a szekálásellenes propaganda eszközévé válna, és minél többen megosztanák, hogy hasonló eset többet ne fordulhasson elő.

A lánynak már egy facebook oldalt is létre hoztak :  http://www.facebook.com/pages/Amanda-Todd-we-miss-you/417777848277316?sk=photos_stream

28

A legjobb bosszú?
Mosolyogj, legyél boldog és soha ne hagyd nekik, hogy tudják, hogy fáj..!

27

'Sokan nem azért szenvednek, mert nem tudnak felejteni, hanem mert legbelül nem is akarnak...'

26

Nem ismersz. Nem tudod mire vagyok képes! Egyszerűen fogalmad sincs min mentem keresztül, mit éltem át, mit láttam és mit halottam! El nem tudod képzelni hányszor sírtam át az éjszakákat és hányszor álltam talpra a pofonok után. Hidd el, több vagyok mint amit magamból mutatok. Én is tudok ütni, sőt erősebbet mint gondolnád. Én is tudok fájdalmat okozni és tudok szemét lenni. Én veled ellentétben küzdöttem, harcoltam és soha nem adtam fel! Úgyhogy jól vigyázz, nézd meg kivel kezdesz, mert én nem félek a tűztől. Én játszom vele!

25

Kisebb-nagyobb veszekedések, órákig tartó nevetések, ici-pici beszédszünetek, együtt töltött éjszakák és nyári szünetek... történhet bármi: tejben-vajban, trében-bajban, az igazi barátságok örökké tartanak.

24

'Mikor visszaemlékezem, hogy milyen volt, próbálom tompítani a leírni kívánkozó szavakat, hogy legalább a látszata ne legyen meg, hogy még mindig felkavar.'

23


22

Malacka Micimackó mögött lépkedett.
-No mi az, Malacka?
-Semmi.
Malacka megfogta Micimackó mancsát.
-Csak nem akarlak elveszíteni...."

21

Oooh táncolj
Forró véred, űzzön téged, úgy égess
Úgy lángolj
Hisz bennem élsz, oooh…táncolj
Forró véred, űzzön téged, úgy égess
Úgy lángolj
hát gyere táncolj ... :)

20

19

18

17


16

15

'Soha ne becsüld le a pillanatot, a pillanat maga az élet...
A pillanat hozza a legnagyobb örömet,
és a pillanat hozza a legnagyobb fájdalmat!
Az öröm pillanatai széppé varázsolják az életedet,
a fájdalom pillanatai megerősítenek.
És soha ne feledd,hogy a legkeserűbb pillanatot,
a legédesebb pillanatnak köszönheted!'

14

"Életünkben sokszor érnek megpróbáltatások bennünket, és mi nem kerülhetjük el őket. De ezeknek is van valamilyen értelmük. Csak akkor értjük meg, miért voltak, amikor már túljutottunk rajtuk."
(Paulo Coelho)

13

12

' A jövő ijesztő, de nem mehetsz vissza csak azért a múltba, mert azt már ismered.'

11

' A jövő ijesztő, de nem mehetsz vissza csak azért a múltba, mert azt már ismered.'

10

'Minden, amire szükséged van, mélyen benned él, és várja, hogy megmutatkozhasson.
Csak maradj csendben és adj időt, hogy ami belül van, megtaláljon Téged.'

9

"A tragédiák hozzátartoznak az élethez. Tragédia? És akkor mivan? Hagyjuk abba? Dobjuk be a törölközőt? Hát nem! Ha úgy érzed, hogy kész, a szíved megszakad, akkor is harcolnod kell, de állatira, hogy érezd életben vagy. Szenvedsz, fáj, hát ilyen az élet. Összezavarodtál és félsz? Helyes. Legalább valami mindig eszedbe juttatja, hogy valahol a jövőben vár rád valami jó, amiért érdemes harcolni."

8

Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot. Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog!

7

' Valaki voltál a szememben, helyed volt a szívemben, de akit most látok, az már nem te vagy, vedd már észre magad! Mert én többé nem szólok rád, csak mosolyogva megyek tovább. '

6

'Elveszett néhány év,
de végig kísért egy hang, egy név.
Ki voltam még gyermekként,
ügye büszke most rám?
ügye büszke vagy rám?'

5

'Ha valakit szeretsz, legyél elég bátor és mondd el neki! ...vagy legyél elég bátor azt látni, hogy valaki más szereti őt.'

4

"Húzd ki magad, mosolyogj, hadd törjék csak a fejüket, hogy mitől van olyan jó kedved!"

Dan Brown

3


2


1

Női logika:
- Offline = a ribanccal van!
- Online = a ribanccal beszél!

csend


"A csend lepedőjébe burkolózva próbálok emlékezni... Egyszer volt

valaki, akiről hosszú ideig azt hittem, megtanított látni a sötétben,
járni a felhők tetején, félelem nélkül megállni a szakadék szélén. Ma,
amikor tekintetünk a megszokástól unottan, fénytelenül találkozik,
gyakran eltűnődöm a miérteken.
Miért félek bekopogni egy ismeretlen ajtón? Miért ...