2014. november 20., csütörtök

1187

Néha csak egyvalaki hiányzik, mégis az egész világ néptelennek tűnik.
Alphonse de Lamartine

1186

Van egy gyógyszer... nagyon különleges. (...) Minden benne van. Amire szükséged van. Gyógyír mindenre. Egyszerre szeretet, bizalom, hit, erő, gyengédség... nincs jobb orvosság a világon. Minden benne van, ami az élethez kell. A boldog, felszabadult élethez. Adagolása nincs korlátokhoz kötve, sőt, az a legjobb, ha minél többet kapsz belőle naponta. A legtökéletesebb orvosság... mellékhatások nélkül. Úgy hívják: ölelés.
Csitáry-Hock Tamás

1185

A markomat kinyithatom – repülj! – de ha szeretlek, bármerre szállsz is, örökké megtaláljuk egymást – mert a SZERETET: ÖRÖK. Csak az a szeretet múlik el, ami nem valódi! De nem is kár érte! Fáj – de nem kár érte. Akit szeretünk, bármilyen messze is került tőlünk, bármilyen világba – mindig megtaláljuk. Az elméleti fizika tudománya szerint az iker-fotonok hiába repülnek a két ellentétes végtelen felé – mindig együtt vannak. Érzik, tudják egymást, mert egyek. Úgy hívják ezt: szuperlumináris összekötöttség. Mi pedig úgy, hogy szeretet.
Müller Péter

1184

"A boldogság azoknak van fenntartva, akik hajlandók boldogok lenni, dacára a körülményeiknek."

1183

Ne kapj hisztériás rohamot, ha életed hajója néha megbillen egy markánsabb hullámtörésen. Már százszor megijedtél, hogy elsüllyed, és még mindig a nagy vízen hajózol.
Popper Péter

1182

A szeretet nem érzelem. Sok emberben megvan a szeretet érzése, de ennek az érzelemnek a nevében mindenféle káros tetteket követ el. Ugyanakkor a valódi szeretetre képes ember gyakran tesz valaki hasznára akkor is, ha az illető nem is különösebben szimpatikus, s abban a pillanatban nem érez iránta különösebb szeretetet.
Morgan Scott Peck

1181

Lehet rosszul is szeretni...
Igen, lehet. Nem hiszed? Pedig így van. Ha úgy szereted a másikat, ahogyan neked jó. És nem neki. Ha nem figyelsz rá, nem nézed azt, hogy mire vágyik, mit mond a lelke, mi okoz neki jó érzést. És lehet, hogy te egészen mást akarsz adni neki. Ölelést apró kézfogás helyett, szavakat csend helyett, szomorúságot mosoly helyett. Igen. Ez a titok. Meghallgatni a másikat... figyelni rá. Meglátni, mire van szüksége. És azt adni neki. Ez a szeretet.
A jó szeretet.