2012. november 19., hétfő

544

A hét kutyája:
A Bichon Bolognese
 
A bichon bolognese csendes és hű társ. Kiváló házőrző, de ugatása mégsem kellemetlen. Rosszul viseli, ha egyedül hagyják, nagyon igényli a társaságot, gazdájához rendkívül ragaszkodik. A kis fehér kutyus őse már a középkori nemesek körében is kedvelt háziállat volt. 

Személyisége: Gyengéd, érzékeny, szeretetre vágyó, alig várja, hogy a gazdi kedvében járjon, családjához ragaszkodó.
Mérete: Kicsi
Társasági hajlam: Jól összefér a többi háztartásbeli állattal, így más kutyákkal és a macskákkal is.
Mennyire gyermekbarát: A gyermekes családok igazán élvezik a bolognese pajkosságát. Ezeknek a kis fehér, pelyhes gombócoknak jó humorérzékük van, és nagyszerű társaságot biztosítanak az idősebb gyermekek számára. A kutya kis mérete miatt a gazdiknak meg kell tanítaniuk gyermekeiket az óvatos bánásmódra.
Mozgásigénye: Egy eléggé aktív fajtáról van szó, amelynek naponta szüksége van mozgásra. Függetlenül attól, hogy mennyi játszótársa van otthon, egy kiadós, fürge séta minden nap jelentősen hozzájárul az egészségéhez és boldogságához.
Nevelési lehetőségei: A bolognese gyorsan tanul, és jól  szerepel az engedelmességi képzéseken. A szobatisztaságot kissé lassabban tanulja meg, mint többi társa. Ha egyszer  eldöntötted az ehhez szükséges lépéseket, szigorúan tartsd magad hozzájuk, és így sikerülni fog.
Egészségügyi problémák: Az egyik legegészségesebb fajtákhoz tartozik, hiszen a tenyésztőknek nincs tudomásuk semmilyen örökletes betegségéről.
http://www.haziallat.hu/kutya/kutyafajtak/bichon-bolognese/3242/

543

Megbocsátottam neki, és ezzel megengedtem, hogy újabb hibákat kövessen el.

542

Elvárni a világtól, hogy igazságos legyen veled, mert jó vagy, ugyanolyan, mintha azt várod egy bikától, hogy ne támadjon meg, mert vegetáriánus vagy.

541

Testvérek nélkül az élet semmi. Még ha nem is vér szerinti testvér, akkor is nagyon sokat tud jelenteni egy ember. És ezt mind akkor veszed észre, amikor nem látod minden nap, nem beszéltek minden nap, de attól ugyan úgy szereted, mivel olyan mély nyomott hagyott benned.

540

"A legjobban úgy kezelheted az örökkévalóságot, ha csak egy napot élsz egyszerre."

539

"Aki még sosem követett el hibát, valószínűleg még sosem próbált semmi új dolgot."

538

"Jobb a séta egy baráttal a sötétben, mint egyedül a fényben."

537

"Ha az álmomat meg akarom valósítani, fel kell ébrednem."

536

"A valószínűtlenről való álmodozásra létezik egy szó, mégpedig az, hogy remény."